maandag 4 april 2011

Schotse hondenvechters opgepakt

maandag 4 april 2011
De Schotse dierenbescherming (SPCA) heeft sterke aanwijzingen dat er in het noorden van Aberdeenshire een georganiseerde hondenvechtkring operationeel is. Dit meldt de Press and Journal op 16 maart.

Op 20 januari heeft de politie samen met de dierenbescherming in Banff en Macduf vier mannen opgepakt en aangeklaagd voor hondenmishandeling. Negen honden zijn in beslag genomen en ook is er apparatuur meegenomen. (Waarschijnlijk waren dit loopbanden of trainmolens die voor conditietraining van vechthonden worden gebruikt. Deze dienen vaak als ondersteunend bewijs. Hondenvechters willen daarom graag dat fatsoenlijke mensen ook die loopbanden voor honden in huis nemen. Doe dit vooral niet!)

Volgens Liz Mackenzie, van het asiel van Banff en Aberdeenshire, is hondenvechten een barbaarse bezigheid. Gevechten gaan soms door tot de dood; honden die niet meer verder kunnen vechten worden vaak afgemaakt of soms simpelweg achtergelaten om een pijnlijke en langzame dood te sterven.

Waar zitten die smerige hondenvechters? Waar is dit Aberdeenshire? Volgens google maps is het de streek rond Aberdeen:


Banff is hier:Sinds de arrestatie van de hondenvechters zijn er nog meer aanwijzingen van hondenvechterij gevonden. Een doodgeknuppelde Staffordshire bull terriƫr of een hond van een vergelijkbaar ras, werd in Fraserburgh langs de weg gevonden, vermoedelijk gedumpt na een gevecht.

Bron: Press and Journal

Nog meer gedumpte pitbulls gevonden.
 
Design by Tegenpitjes