donderdag 5 augustus 2010

Barbaarse hondenvechter, Bilal Aldeeb, veroordeeld in de UK

donderdag 5 augustus 2010
Bilal Aldeeb trainde zijn pitbulls om te vechten en filmde de gevechten. De video's werden tijdens een huiszoeking gevonden.

Inspecteurs van de RSPCA omschreven de videobeelden van de hondengevechten als de ergste die ze ooit hebben gezien. In een van de video's dwingt Bilal zijn uitgeputte pitbull die onder het bloed zit om door te vechten. "Hij heeft een ziekelijke behoefte om naar twee honden die elkaar aan stukken scheuren te kijken."

Omdat de gevechten waarschijnlijk in Jordaniƫ zijn opgenomen kon Bilal niet voor deze hondengevechten worden veroordeeld. Maar gelukkig zijn pitbulls in Engeland verboden en heeft hij al schuldig gepleit voor het bezitten van een illegale hond.

Afgelopen dinsdag veroordeelde de rechter Bilal voor het bezitten en trainen van een hond met het doel ermee te vechten, en voor het gebruiken van een verzwaarde ketting om een dier te trainen om te vechten. Beide zijn overtredingen van de Animal Welfare Act 2006.

De straf zal op 24 augustus worden uitgesproken. Tegenpitjes hoopt dat Bilal in ieder geval een verbod op het houden van honden zal krijgen!


Sick__pit_bull_terrier_owner_convicted_on_dog_fighting_charges
 
Design by Tegenpitjes