zaterdag 20 maart 2010

Pitbull uit asiel bijt lip van nieuwe eigenaar af

zaterdag 20 maart 2010
Anstey, GB, 20 maart 2010

Een geadopteerde Staffordshire bull terriër heeft binnen een uur na aankomst in zijn nieuwe huis de onderlip van zijn eigenaar afgebeten.

Het gezin Hamnett had de pitbull, Lennie, net uit een asiel mee naar huis genomen. Lennie was als zwerfhond bij het asiel binnengekomen. Tijdens de rit naar huis had de 13 jarige dochter, Nicole, naast hem op de achterbank gezeten en toen leek hij hartstikke lief.
Om met de hond kennis te maken waren vader en dochter in de tuin wat kunstjes met hem gaan oefenen.

“Zit” zei papa, en zowaar de pitbull ging zitten! “Geef een poot” en weer gehoorzaamde de pitbull. Papa wilde hem vervolgens wat lekkers als beloning geven en boog zich voorover. De pitbull vloog papa in het gezicht en beet een stuk van zijn onderlip af.

Nicole wist de hond van haar vader af te halen en hem in de schuur op te sluiten.

De ambulancebroeder vroeg zich af of de lip misschien in de tuin lag of door pitbull was opgegeten want als ze de lip hebben kunnen ze hem weer aannaaien. De lip is niet gevonden en er zal enige reconstructieve chirurgie nodig zijn. (Dan halen ze van een ander deel van je lichaam een stuk vlees weg om daar een nieuwe lip van te maken.) Voorlopig zal het lastig zijn om te eten en te praten.

Mevrouw Hamnett wil dat de pitbull wordt afgemaakt. Ook vraagt ze zich af hoe het asiel het gedrag van de honden test. Deze hond is volgens haar duidelijk gevaarlijk. Een week eerder, toen het gezin de pitbull in het asiel uitzocht, vond ze hem echter zelf ook lief.

thisisleicestershire.co.uk
 
Design by Tegenpitjes