zondag 28 februari 2010

Politieman aangevallen door twee pitbulls

zondag 28 februari 2010
Londen, 25 februari 2010

Volgens Scotland Yard is een politieagent door twee pitbulls aangevallen tijdens de arrestatie van iemand die nog een openstaande boete had. De 57-jarige agent werd 15 keer in zijn borst, gezicht en armen gebeten.

Tijdens het incident bevond de agent zich in de tuin van de buren voor het geval de verdachte probeerde te ontsnappen. Hij werd gebeten toen de pitbulls over de schutting sprongen.
De gewapende hondenbrigade moest er aan te pas komen om de pitbulls te vangen. Vanwege hun agressieve gedrag moesten ze de honden echter dood schieten.

De gewonde agent werd in het ziekenhuis opgenomen maar is inmiddels weer thuis.

De 55-jarige verdachte is gearresteerd voor een openstaande boete van 1500 pond, het bezitten van een illegale hond en voor het aanvallen van de agent.

De verdachte werd in 2008 ook al gearresteerd voor het veroorzaken van ernstig lichamelijk letsel toen zijn twee grote, bruine pitbull-achtige honden een vrouw aanvielen. De vrouw raakte zwaar gewond.

In Groot Brittanni├ź zijn pitbulls verboden maar net als in Nederland is de politie niet ge├»nteresseerd in handhaving van de wet. Pitbulls worden meestal pas nadat ze iemand hebben verwond van de straat gehaald. Nu betaald de politie zelf eens de prijs voor hun laksheid.
telegraph.co.uk
 
Design by Tegenpitjes