donderdag 13 augustus 2009

Vechthonden in beslag genomen

donderdag 13 augustus 2009
Er worden in de VS steeds meer hondenvechters opgepakt. Afgelopen maandag was het weer raak. Na een onderzoek van 2 jaar werden Brian E. Denny en Eli Taylor beschuldigd van het houden van honden met als doel ermee te vechten. Klaarblijkelijk is dat verboden in de VS. Op het land waar de honden gehuisvest waren vond de politie ook dode honden en attributen die gebruikt worden in hondengevechten.

Meer dan 100 honden werden in beslag genomen. De honden waren zwaar verwaarloost - hadden geen water of eten, zaten onder de littekens van gevechten, en bij sommige was de ketting waar ze aan vast zaten de nek ingegroeid.

Beide mannen kunnen een gevangenisstraf van drie jaar en een boete van 10000 dollar krijgen als ze schuldig worden bevonden.

Kijk vooral even naar de video en de slideshow op deze site als je wilt weten hoe echte vechthonden er uit zien.
Opmerkelijk zijn ook de platgetrapte cirkels die ontstaan omdat de honden aan de ketting liggen.

Update 25 augustus 2009:
Een medewerkster van het asiel waar de pitbulls zijn ondergebracht is door één van de pitbulls aangevallen. De hond beet het topje van haar duim af toen ze de kennel instapte omdat het sluitmechanisme van de deur haperde. Ze werd ook nog in haar hand en bovenbeen gebeten.
http://www.wlky.com/news/20551352/detail.html?taf=lou

Update 12 augustus 2009:
Nog meer videobeelden van de in beslag genomen pitbulls. De politie is volgens dit bericht nog op zoek naar een derde man die de leider van deze hondenvechterskring is.
http://www.wlky.com/news/20374853/detail.html
 
Design by Tegenpitjes