maandag 2 april 2012

Weer online hondenvechters in de Filipijnen opgepakt

maandag 2 april 2012
De Filipijnse politie heeft weer een hondenvechtersbende opgepakt die via het internet beelden van de gevechten uitzond. Dit meldt iol.com.

Veel details zijn er niet.  Zes mannen zijn opgepakt waaronder weer twee Koreanen. De gevechten werden via Livestreaming uitgezonden, en de kijkers werd de mogelijkheid geboden om op de honden te wedden. De politie nam 300 pitbulls in beslag.

In december pakte de Filipijnse politie ook al een groepje hondenvechters op en toen namen ze 260 pitbulls in beslag. Ruim 550 pitbulls in nog geen 6 maanden! De honden moeten vechten tot er eentje dood gaat dus dan heb je er heel wat nodig.

Grote vraag is waarom er nooit ergens anders online hondenvechters worden opgepakt. Er wordt te weinig tijd aan het bestrijden van hondenvechten besteed.
Een reden is de enorme kosten die het met zich meebrengt. Voor de opsporing, die moeilijk is,  maar ook voor de vervolging. De enorme aantallen honden die  hondenvechters vaak hebben, moeten gehuisvest worden totdat de rechtszaak is geweest, en dat kan maanden duren. Als de rechter het bewijs niet voldoende vindt en de beklaagde vrij spreekt, moeten de honden weer terug worden gegeven.  Al die tijd nemen ze plaats in beslag die niet gebruikt kan worden voor andere honden. Die worden dan afgemaakt omdat het asiel zit vol met vechthonden.Bron: IOL

Update 3 april:

 Video van de hondenvechters en de pitbulls

Meer details komen nu naar buiten. Volgens abs-cbnnews.com zijn er niet zes maar acht mannen opgepakt.  Zes ervan zijn dezelfde Zuid-Koreanen die in december ook al waren opgepakt!

Ze barsten van de poen want binnen drie maanden zijn ze op een andere lokatie weer opnieuw begonnen. Er zou voor miljoenen pesos aan apparatuur in beslag zijn genomen.

De politie is inmiddels een procedure begonnen om ze alle acht het land uit te zetten. Het zijn Lee Gwi-woo, 21; Jeong Yeon-hwal, 31; Noh Min-chul, 44; Lee Kyung-won, 31; Kim Young-hwan, 29; Hyun Ho-han, 45; Hong Jeong-oh, 43; en Kim Do-kyung, 41.

Bron:  abs-cbnnews.com
 
Design by Tegenpitjes