zaterdag 3 september 2011

Rennen voor je leven!

zaterdag 3 september 2011
Meestal geeft men het advies om niet gillend weg te rennen als een hond je aanvalt maar stokstil te blijven staan. Dit werkt vaak goed bij politiehonden want die zijn hierop getraind - gewoon stil blijven staan dus tot oom agent je in de boeien heeft geslagen. Bij pitbulls ligt dit anders: wanneer hun lust om te doden is opgewekt, kun je maar beter vlug naar een veilige plek rennen.

Dat deed Barry Harper ook toen hij de pitbull van zijn tweelingbroer te eten ging geven. De pitbull, die in de tuin zat, had echter geen trek in hondenbrokken: hij wilde mensenvlees en viel Barry aan! Barry rende het huis in waar hij een keukenstoel pakte om het woeste beest van zich af te weren. Hij rende vervolgens weer naar buiten en dook door het raam zijn auto in. Met de stoel hield hij de pitbull buiten de auto.

De politie schoot de pitbull dood, Barry ging naar het ziekenhuis, en de met bloed besmeurde stoel bleef in het autoraam achter.
 


Barry had een operatie nodig om de bijtschade te herstellen, maar HIJ LEEFT TENMINSTE NOG.


Bron: dogsbite decatur al

In Australie liep het voor de vier-jarige Ayen Chol op 17 augustus minder goed af. Toen enkele vrienden die op bezoek waren geweest, bij de voordeur door een pitbull werden belaagd, renden ze terug het huis in. De pitbull volgde hun naar binnen waar enkele volwassenen en kinderen in de huiskamer zaten. Eerst greep het monster een vijfjarig meisje. Hij werd van het kind afgetrokken maar nam vervolgens Ayen, die zich aan haar moeders been vastgegrepen had, te grazen. Onder de ogen van haar moeder werd het arme kind doodgebeten.


Ayen Chol R.I.P.


Wat was de reactie van de voorzitter van de Australische pitbullclub, Colin Muir?

"Het is niet veilig om een hond (ongeacht het ras) met kinderen alleen te laten."

He said no dog of any breed was safe to be left unattended with children.

Uh, ja, en wat heeft dat ermee te maken? NIETS dus, het kind was in haar EIGEN huis in een kamer SAMEN met volwassenen!

Zelfs in je eigen huis ben je niet veilig als je buren met pitbulls hebt.

Bron: dailytelegraph


 
Design by Tegenpitjes