donderdag 26 mei 2011

Update: fatale hondenaanvallen 2010

donderdag 26 mei 2011
De Engelse kranten zijn er inmiddels ook achter dat de hond die Barbara Williams op 23 december 2010 doodde, geen Belgische mastiff is. Wij schreven destijds al dat dit zeer onwaarschijnlijk is omdat de Belgische mastiff officieel niet meer bestaat en er momenteel slechts enkele fokkers zijn die het ras proberen terug te fokken. Die fokkers omschrijven de hond ook nog als 'niet agressief'.

De kranten spreken nu van een Italiaanse mastiff of een mastino Napolitano. Deze hond is zeker geen mastino Napolitano, die hebben heel veel huid op de kop. Hoewel de Mastino ook een Italiaanse mastiff is, bedoelen de Engelsen met Italiaanse mastiff meestal een Cane Corso en dat zou het kunnen zijn. De Cane Corso is een tot ras verheven bandog, oftewel, een kruising mastiff en pitbull.

 de hond die Barbara Williams doodde

google afbeeldingen van mastino Napolitano
google afbeeldingen van cane corso

Het Gevaarlijke Honden Informatiecentrum zegt er het volgende over:

De Cane Corso
Kruising tussen allerlei dog-achtige honden, waaronder de Mastino, maar wat compacter, 60- 70 cm. Erfbewaker met zeer scherp karakter. Relatief nieuw ras, dat in Italië nog steeds wordt gewaardeerd vanwege agressie (bij liefhebbers ‘functionaliteit’ geheten). Uit Italië wordt nog steeds nieuw bloed geïmporteerd. Hond is erg populair bij de maffia.

Past prima dus, maar Tegenpitjes houdt het nog even op mastiff kruising, want dat is het in ieder geval.

Het baasje is inmiddels aangeklaagd omdat hij ook nog een verwaarloosde, illegale pitbull had, en voor het bezit van wiet. Voor de dood van Williams kan hij niet gepakt worden. Er is n.l. geen wet die dit strafbaar stelt omdat het op prive terrein plaatsvond. De Engelsen gaan de wet dus aanpassen.

Misschien dat de nieuwsberichten over de rechtszaak nog uitsluitsel zullen geven over het ras van deze killer. Die berichten zijn het meest betrouwbaar aangezien liegen tegen een rechter strafbaar is, maar liegen tegen een journalist niet.
 
Design by Tegenpitjes