maandag 4 april 2011

Pitbull valt hond met drie poten aan

maandag 4 april 2011
Nieuw Zeeland, 4 februari -

Een pitbull in Wairarapa, Nieuw Zeeland, die uit zijn tuin was ontsnapt, ging volledig door het lint toen hij op straat een Am.staff met drie poten zag. Dit meldt de Times-Age.

Een getuige van de aanval omschreef de pitbull als een vreetmachine: "Hij beet vast en liet niet meer los. Wij hebben hier witte muren en alles zat onder het bloed."

Er kwamen zo'n dertig mensen op het incident af, waarvan enkele probeerden de pitbull te doen lossen. Ze gooiden emmers water en spoten met een brandblusser. Niets lukte, de aanval duurde al zeker 10 minuten voordat een man, die met zijn been in het gips liep, zijn kruk gebruikte om de bek open te drukken (tip 1).

Toen de pitbull eenmaal los was richtte hij zijn agressie op de omstanders. Mensen sprongen over hekken en bovenop auto's (tip 2) om maar weg te komen van het dolle beest.

De pitbull is opgepakt en ingeslapen. De eigenaar is geschokt, zoiets had hij niet van zijn pitje verwacht. De hond had dit nog eerder nooit gedaan blablabla.

De pitbull zwierf vaker los door de buurt maar klaarblijk heeft niemand erover geklaagd, de politie heeft geen klachten ontvangen.

Pitbulls: wereldwijd een probleem, ook in Nieuw Zeeland dus.

Bron: times-age
 
Design by Tegenpitjes