vrijdag 8 april 2011

Britse oma's met honden aangevallen

vrijdag 8 april 2011
Deze week in Engeland -
Een yorkie die met zijn baas, een vrouw van 80, in Baildon op straat liep te wandelen, is aangevallen door een loslopende Staffordshire bull terrier. De Engelse pitbull kwam razendsnel  aangerend en viel zonder reden yorkie Pippa aan.

Omstanders probeerden op allerlei manieren de pitbull zijn dodelijke greep te doen lossen, maar niets lukte. Toen drukte iemand met zijn vingers de ogen van de pitbull in en dát had eindelijk succes. (In de commentaren bij dit artikel geeft iemand nog een tip: steek een stok in de kont van die hond! )

Enkele getuigenverklaringen:

"Mensen sloegen die hond. Mijn handen zijn zwart van het slaan. Het lijkt alsof je op een houten tafel slaat. Ze zijn zo hard als spijkers."

"Zijn ogen waren spookachtig rood."

"Het hondje dat werd aangevallen, zijn nek, oren en ogen werden er praktisch afgerukt. Het was verschrikkelijk."

De eigenares van Pippa moest naar het ziekenhuis vanwege shock en blauwe plekken. Pippa mocht na een nachtje aan het infuus bij de dierenarts weer naar huis.

Beveiligingscamera's van een winkel hebben het gevecht, dat zeker twintig minuten duurde, opgenomen.
De video laat goed zien hoe een pitbull-aanval meestal verloopt:
je loopt gezellig met je hond te wandelen, dan breekt ineens de hel los omdat er een loslopende pitbull verschijnt die je hond zonder enige reden aanvalt, vervolgens wordt er van alles geprobeerd om de pitbull te doen lossen, en het eindigt met een gewonde of dode hond en meestal ook een gebeten eigenaar. Tegenpitjes hoopt dat onze lezers het nooit mee zullen maken.

Bron met de video rechtsboven

Deze week in Schotland -
In het plaatsje Kelty raakte deze week nog een oma (63) door een pitbull gewond toen zij met haar hondje aan het wandelen was. De bruine pitbullachtige hond, die door twee meisjes van 10-12 jaar werd uitgelaten, brak los toen hij oma en haar hondje zag. Hij greep en schudde het beestje woest door elkaar.

Oma werd in haar hand gebeten toen ze haar hondje wilde beschermen. Haar hondje is, gelukkig, niet ernstige gewond geraakt.

De politie is nog op zoek naar de meisjes die er snel vandoor zijn gegaan. Zeker van pappie geleerd? 'Dine-and-dash' noemt men dit fenomeen van er snel vandoor gaan zonder de dierenartsrekening te betalen.


Bron: dunfermlinepress

Er was een tijd dat een hondje goed voor gezondheid van oma was. Dankzij de vechthondenrage is dat voorbij. Een pitbull-aanval meemaken is niet goed voor je gezondheid. Bovendien worden  steeds meer openbare ruimtes afgesloten voor honden waardoor schoothondjes hun rol als gezelschapsdier niet meer kunnen uitoefenen. Jammer, want er zijn een hoop eenzame oude mensen.
 
Design by Tegenpitjes