dinsdag 1 maart 2011

SBT uit asiel bijt andere hond dood

dinsdag 1 maart 2011
De RSPCA (de Engelse dierenbescherming) is al enkele maanden met een grootscheepse campagne bezig om het publiek ervan te overtuigen dat Staffordshire bull terriers reuze leuke honden zijn en hun slechte reputatie niet verdienen. Bijna dagelijks sturen ze persberichten rond om het image van dit ras op te poetsen. De Engelse asielen zitten namelijk vol met deze honden die ze graag willen herplaatsen.

Het gezin Higgings besloot om er dan maar een uit het asiel te adopteren en namen er een mee voor een proefperiode. Binnen enkele uren had hij hun andere hond, een chihuahua, doodgebeten.

Ze gingen met beide honden wandelen en zodra ze buiten waren brak de stafford zijn riem en viel Coco aan. De dierenarts kon hem niet meer redden.

Mevrouw Higgings: "Het asiel zei dat hij goed met kinderen en katten was. Ik moest hem samen met Coco uitlaten om te kijken of ze het met elkaar konden vinden."

Mensen moeten volgens haar goed oppassen wanneer ze een hond uit het asiel willen redden. "Deze hond had nooit bij een gezin geplaatst mogen worden. Ze hadden geen idee van zijn temperament of wat zijn triggers waren."

(Das niet zo moeilijk: bij vechthonden is een andere hond meestal de trigger.)

De SBT is inmiddels afgemaakt.

Bron: daily mail
 
Design by Tegenpitjes