maandag 7 maart 2011

Engelse honden door drie pitjes aangevallen

maandag 7 maart 2011
Een half dorp schoot te hulp toen Basil, een border terrier, in de hoofdstraat van Witham, Essex, werd aangevallen door drie loslopende staffordshire bullterriers.

Basil en zijn bazin liepen op straat toen er plots drie staffordshire bullterriers aan kwamen gerend en Basil aanvielen. Zijn baasje deed de riem snel los om Basil een kans te geven te ontsnappen. Hij rende de straat over achtervolgd door de drie hondenmoordmachines.

Het winkelende publiek probeerde Basil te helpen. Maar twee van de pitjes wilden maar niet loslaten. Twee wijkagenten waren gelukkig ook in de buurt. Die konden één van de aanvallers opzij duwen en uiteindelijk ook de bek van de ander open trekken om Basil te bevrijden. Een medewerkster van een zonnebank trok hem toen snel de winkel in.Basil raakte zwaar gewond maar de verwachting is dat hij er weer bovenop zal komen.

De eigenares van Basil, die ook nog aan haar hand gewond raakte, wil anoniem blijven want ze is bang voor repercussies van de pitbullfans.

De eigenaar van de loslopende pitjes is inmiddels opgespoord.

De politie doet het dringende verzoek aan eigenaren om  hun hond altijd een halsband met identificatie om te doen zodat ze de eigenaar makkelijker kunnen opsporen. 

Verantwoordelijke eigenaren identificeren hun hond tegenwoordig d.m.v. een microchip, maar misschien weet de politie dit nog niet? 

de helden


Bronnen:
gazette-news
this is total essex


Nog meer pitbullellende uit het Britse koninkrijk:

In Eastborne, Sussex, is een Jack Russell door drie honden die op staffordshire bullterriers leken aangevallen. Zijn verwondingen zijn levensbedreigend.
Deze keer waren een man en een vrouw de pitjes aan het uitlaten. De politie is nog op zoek naar hen. Of ze nog een poging hebben gedaan om hun honden onder controle te krijgen, vermeldt het verhaal niet.

Bron: 
BBC
 
Design by Tegenpitjes