maandag 21 februari 2011

Pitbulls breken in en doden Barzoi

maandag 21 februari 2011

Een Engelse moeder en haar twee dochters, 9 en 12 jaar oud, moesten zich in hun eigen huiskamer opsluiten terwijl twee pitbulls hun Barzoi  in de gang aan het doden waren. Dit meldt de Daily Mail.

De kinderen renden uit de tuin naar binnen omdat de pitbulls zich agressief naar hen gedroegen. De pitbulls slaagden erin het huis binnen te dringen terwijl de moeder probeerde de deur achter hen dicht te doen. Mika werd door de pitbulls uit zijn kamerkennel gerukt en had meer dan 70 verwondingen waaronder een doorboorde long. Hij overleefde het niet.

"Het was vreselijk, de kinderen gilden dat ze de gang in wilden omdat ze Mika hoorden janken", zei Sam Thomas. "Het was kiezen tussen de hond of de kinderen beschermen. Als ze mijn hond niet hadden aangevallen dan hadden ze mijn kinderen te grazen genomen."

Haar man, die naar huis was gesneld, probeerde eerst met een metalen bezem de pitbulls weg te jagen maar een van hen beet de bezem doormidden. Hij wist de honden uiteindelijk toch van Mika weg te jagen maar het was al te laat.

De pitbulls zijn door de politie opgepakt. Vier agenten met schilden waren hiervoor nodig.

Sam had de pitbulls nog nooit eerder gezien. Ze hadden geen halsband om.

De eigenaar is inmiddels gevonden. Hij verklaarde dat zijn vechthonden alleen niet van andere honden houden en dat is volgens hem geen misdrijf. (En daarom laat hij ze zonder toezicht rondzwerven?)


 
Design by Tegenpitjes