woensdag 8 december 2010

Het ligt aan het baasje? 3 maanden cel voor baasje dan!

woensdag 8 december 2010
Het ligt allemaal aan het baasje, zeggen veel hondeneigenaren, wanneer een pitbull weer eens iemand ernstig heeft verwond. Een rechter in Engeland heeft hieruit de conclusie getrokken dat de baasjes dan maar voor het gedrag van hun hond moeten worden gestraft.

De rechter legde de eigenaren van een Staffordshire bullterrier een gevangenisstraf van drie maanden op, omdat hun hond in juni een 5-jarig jongetje ernstig in het gezicht heeft verwond. Hij waarschuwt hiermee andere eigenaren van "dit soort honden" en hoopt dat die hun honden beter onder controle zullen gaan houden.

De Stafford ontsnapte, samen met een andere hond, uit zijn vervallen kennel toen Peta Brannigan en Robert Cowan een avondje aan het stappen waren. Op straat zag hij de 5-jarige Adam, zijn 10-jarige broer en zijn vader die samen buiten voor hun huis stonden. In eerste instantie stootte de hond tegen Adam aan die uit angst begon te huilen. Op dat moment begon de hond ineens de vader van Adam aan te vallen. Die pakte zijn zoon op om hem te beschermen, maar de hond sprong op en beet Adam in het gezicht en trok een groot stuk van zijn wang af. De hond ging vervolgens helemaal door het lint en stopte zelfs niet nadat Adam al het huis binnen was gebracht.

Peta Brannigan en Robert Cowan snappen er niks van want, je kent het wel, "dat doet ie anders nooit." En waarom worden zij gestraft voor het gedrag van hun hond???

Omdat de Engelsen die asohonden en hun eigenaren helemaal zat zijn!

De Staffordshire bullterrier is afgemaakt.
Bron: journallive (met foto's van de eigenaren)
 
Design by Tegenpitjes