dinsdag 14 december 2010

Engelse straffen voor hondeneigenaren zwaarder

dinsdag 14 december 2010
De Engelse rechters gaan eigenaren van gevaarlijke honden strenger straffen. Althans, wanneer het slachtoffer een mens of paard is. Straffen kunnen oplopen tot twee jaar cel en een boete van 5000 pond. Dit meldt de Horse and Hound.

Hondenaanvallen vallen in Engeland normaal gesproken onder het civiele recht. Met deze wet kan de rechter een hond af laten maken en de eigenaar een houdverbod opleggen, maar geen celstraf op boete opleggen. Het niet onder controle houden van een gevaarlijk dier valt echter onder het strafrecht en dit biedt de mogelijkheid eigenaar van een gevaarlijke hond te vervolgen wanneer er een mens bij de aanval gewond is geraakt. De rechter kan dan wél een gevangenisstraf en een boete opleggen.

Op 11 januari moet de eigenares van een pitbull Staffordshire bull terrier voor de rechter verschijnen omdat haar hond een paard heeft aangevallen. De ruiter raakte hierbij gewond. De uitspraak kan een nieuw precedent scheppen en leiden tot meer vervolgingen.

Het afgelopen jaar zijn er 60 meldingen van hondenaanvallen op paarden binnengekomen bij de British Horse Society(BHS).


Bron : horse and hound

Lynn Collins is nog op zoek naar de eigenaar van een zwarte pitbull Staffordshire bull terrier die haar twee paarden heeft aangevallen toen ze in de wei stonden.
 
Design by Tegenpitjes