vrijdag 5 november 2010

Yorkie Chalk R.i.p.

vrijdag 5 november 2010
Terwijl de Engelse dierenbescherming druk bezig is met een propagandacampagne om het imago van de Staffordshire bullterrier op te krikken, vliegen de berichten uit Engeland over door staffords verminkte en gedoodde honden je om de oren.

Nu hebben ze weer eens een Yorkie vermoord.


Yorkie Chalk en zijn baasje waren aan het wandelen toen ze ineens omcirceld werden door twee agressieve Staffordshire bullterriers die Chalk aanvielen. Chalks baasje probeerde haar hondje nog te redden door de staffords te schoppen maar werd toen zelf omver gestoten. Terwijl ze op de grond lag te gillen kwam de eigenaar van de hondenmoordmachines aangeslenterd. Hij zei dat zijn honden net zo veel recht hadden om los te lopen als alle andere honden.

De politie is nog op zoek naar hem want hij vertrok natuurlijk zonder zijn gegevens achter te laten.

Chalk had ernstige bijtwonden over zijn hele lichaam en is bij de dierenarts afgemaakt.

Diezelfde dag is in hetzelfde park nog een yorkie door waarschijnlijk dezelfde twee staffords aangevallen. Zijn eigenares moest voor behandeling van haar verwondingen die ze hierbij opliep, naar het ziekenhuis.

Volgens de plaatselijke politie komen hondenaanvallen maar zelden voor. Maar ja, als de Engelse politie net zo is als de Nederlandse politie en weigert aangiftes van hondenaanvallen te registreren, dan kan je altijd beweren dat het zelden voorkomt...

Vermijd hondenparken. En als je er toch perse naar toe wil, ga dan met meerdere hondeneigenaren tegelijk en neem een camera mee. Verzamel bewijs.


Bron: uxbridgegazette

Update: poedeltje Tikka is alsnog  overleden. We hopen dat haar baasje er snel overheen komt.
 
Design by Tegenpitjes