dinsdag 23 november 2010

Rechter: er zijn zoveel goedaardigere honden

dinsdag 23 november 2010
De eigenaar van een gevaarlijke Staffordshire Bull terrier heeft een verbod op het houden van honden gekregen voor 10 jaar, omdat zijn hond een negenjarig meisje heeft gebeten. Bovendien kreeg hij een voorwaardelijke gevangenisstraf van twaalf weken, 150 uur taakstraf en een boete van 500 pond.

John Shallow wist al dat zijn hond geen goed karakter had vóór hij het meisje aanviel. Maar volgens John wilde de 'leverancier' de hond niet terug nemen.

"Ik begrijp totaal niet waarom iemand een Staffordshire Bull terrier wil hebben terwijl er zoveel goedaardigere honden zijn", zei de rechter, "als  je er toch voor kiest dan moet je extra oppassen, helemaal als je al weet dat de hond een moeilijk temperament heeft."

"It is beyond me why anybody would keep a Staffordshire Bull terrier when there are many dogs with a more benign nature.

If you choose to own one you must keep special care of it especially when it was thought to have a difficult temperament."


Volgens de RSPCA (de Engelse dierenbescherming) zijn Staffies hartstikke leuke gezinshonden, maar daar is deze rechter het dus niet mee eens. Hoe leuk zijn staffies?

Een 10-jarige jongen uit Goucester kreeg, bijvoorbeeld, 1000 hechtingen nadat hij door een Staffie in zijn armen, benen en rug werd gebeten.

Hij zat samen met een vriendje videospelletjes te spelen toen een meisje van 15 besloot met de hond te gaan wandelen. Zodra ze hem uit zijn hokje liet schoot hij op de jongen af en begon hem overal te bijten.

 Blade


De rechter zal in december beslissen of Blade moet worden afgemaakt.

Bronnen:
BBC
The Sun  en Parentdish
 
Design by Tegenpitjes