donderdag 4 november 2010

Hondenvechter krijgt 12 weken gevangenisstraf

donderdag 4 november 2010
Mohammed Nasir, 29, uit Birmingham, heeft 12 weken gevangenisstraf gekregen voor het mishandelen van zijn honden die hij voor hondenvechten gebruikte.

Zijn honden, twee pitbulls en een Staffordshire bullterrier, hadden gezamenlijk 240 onbehandelde wonden. In zijn huis trof de RSPCA (de Engelse dierenbescherming) attributen aan die gebruikt worden voor het hondenvechten waaronder een loopband, hormonen en een handleiding voor het trainen van vechthonden.

baithond
Volgens de RSPCA zou de stafford als oefenhond of sparringpartner zijn gebruikt om de pitbulls in het vechten te trainen. Maar dit zuigt de RSPCA gewoon uit zijn duim, er is geen enkel bewijs voor. Waarom doen ze dat? De Engelse asielen zitten vol met staffords waar ze een nieuw huis voor zoeken en daarom zijn ze een campagne aan het voeren om fatsoenlijke mensen te overtuigen dat staffords harstikke leuke honden zijn. Dagelijks sturen ze persberichten rond om dit duidelijk te maken en dan past het niet dat er ineens in de krant staat dat die beesten net als pitbulls zijn.

Nasir mag de rest van zijn leven geen dieren meer bezitten.  Tegenpitjes hoopt dat er regelmatig iemand gaat controleren of hij zich hier aan houdt. De kosten van de rechtszaak hoeft hij niet te betalen want hij heeft momenteel geen wit inkomen.

De pitbulls zijn inmiddels allemaal afgemaakt.

Bron: Birmingham Mail
 
Design by Tegenpitjes