donderdag 11 november 2010

Aangifte? Doen!

donderdag 11 november 2010
 
De politie vindt het belangrijk dat mensen aangifte doen van overlast en misdrijven. Waarom?

"Aangifte doen is belangrijk omdat de politie dan op de hoogte is van wat u is overkomen. Door het doen van aangifte weet de politie beter op welke plaatsen extra moet worden opgelet in uw straat of wijk. Ook krijgt de politie beter inzicht in het soort misdrijven en overlast die in haar werkgebied plaatsvinden. Pas dan kan er ook gericht een dader opgespoord worden en voor de rechter worden gebracht. Dit lukt natuurlijk niet in alle gevallen maar uw aangifte draagt daar zeker aan bij en is daarom belangrijk!"
Bron: Gemeente Harderberg


Volgens het CBS doen veel mensen geen aangifte, omdat ze hebben het gevoel hebben dat dit toch niet helpt. Als ze het wel doen, is dat vanwege de verzekering of omdat ze het belangrijk vinden dat de politie het weet. Dat laatste is vaak het geval bij slachtoffers van een agressieve hond: misschien kan aangifte voorkomen dat er nog een slachtoffer valt want wat als het volgende slachtoffer een kind is?

Maar veel slachtoffers van agressieve honden hebben de ervaring dat de politie hun aangifte helemaal niet wil opnemen, zelfs niet wanneer hun hond of kat is doodgebeten.

Deze ervaring had Tim de Jong uit Bussum dus ook. Bobby, zijn Jack Russell, werd onlangs doodgebeten door een loslopende hond. De politie weigerde echter zijn aangifte op te nemen.

Tuinhekjes zijn belangrijker dan onze honden?! 


Maar Tim laat het er niet bij zitten en heeft een advocaat in de arm genomen om zijn belangen te behartigen. Want hij moet er niet aan denken dat een andere hondeneigenaar met dezelfde hond te maken krijgt en er nog een hond wordt doodgebeten.

Waarschijnlijk is er sprake van een misverstand. Er zijn veel wetten en regels in Nederland dus je kan niet van de politie verwachten dat die ze allemaal uit het hoofd kent.

Tegenpitjes wenst Tim succes, en sterkte met het verlies van Bobby.


Tip van Tegenpitjes: vraag altijd aan iedereen waar je tijdens de aangifte mee te maken krijgt of ze zelf een hond hebben en wat voor een ras het is. ;)

"Laat mij uw hond zien, dan zal ik zeggen wie u bent."
Hector Malot


Gerelateerde posten: oppassen-op-de-maasvlakte

Bron: demo.webregio
 
Design by Tegenpitjes