zaterdag 9 oktober 2010

Engelse bouwvakker redt KC spaniel

zaterdag 9 oktober 2010

Toby, een King Charles spaniel, werd enkele weken geleden op straat aangevallen door een pitbull. Gelukkig was Shaun Reeves, een bouwvakker, in de buurt. Hij greep een brandblusser en spoot in de neus van de pitbull waardoor deze zijn bek wel open moest doen. En net op tijd, aan de foto te zien. Toby was levensgevaarlijk gewond maar dankzij het snelle optreden van Shaun loopt hij nu nog rond. Bedankt Shaun!

Inmiddels heeft de politie twee pitbulls opgepakt. Gevaarlijke honden staan momenteel hoog op hun prioriteitenlijstje.

Bron: islington gazette


Update: foto's van Henry de Ierse Setter en Cruft winnaar!!!De politie van Plymouth heeft momenteel ook aandacht voor gevaarlijke honden.  Een paar mannen, 19 en 23 jaar oud, zijn opgepakt na een dodelijke aanval door een stafford. Dit meldt de Herald.

Loki, een mini tekkel, overleed in het park waar hij met zijn baasje aan wandelen was, nadat hij door een loslopende stafford werd gegrepen. Dezelfde stafford had even daarvoor ook nog een andere hond aangevallen.

De politie vermoedt dat de jonge mannen de stafford hebben afgericht om andere mensen hun honden te doden. Hondenvechters dus. De dodelijke Staffordshire bullterrier is nog niet gevonden en de politie waarschuwt mensen om het dier niet te benaderen want hij is ook gevaarlijk voor mensen.

De Staffordshire Bullterrier ziet eruit als een pitbull en gedraagt zich ook als een pitbull. In Engeland wordt hij nog geregeld voor de hondenvechterij gebruikt omdat elke loeser hem hiervoor kan africhten.

Bron: Herald 


 
Design by Tegenpitjes