dinsdag 7 september 2010

Nieuw boek over hondenvechters

dinsdag 7 september 2010
De nieuwste thriller 'Trip' van de Rotterdamse schrijfster Judith Visser gaat over de wreedheid van de wereld van illegale hondengevechten. Zo meldt de Metro vandaag.

Nadat een van haar honden door een pitbull was aangevallen ging Judith zich wat meer in het ras verdiepen en kwam ze erachter dat pitbulls speciaal gefokt worden om andere mensen hun honden te doden. Ze worden niet vals gemaakt, maar vals geboren.

Toen zo'n stuk 'white trash' bij haar in huis kwam wonen kon zij het smerige wereldje van de hondenvechters van dichtbij observeren. Het vormde de inspiratie voor haar nieuwste boek.

Judith loopt altijd met een grote boog om pitbulls heen als zij haar honden aan het uitlaten is, en dat is zeer verstandig. Toch gelooft ze nog steeds dat er vast wel ergens een paar lieve pitbulls bestaan.

Afgelopen week beet zo'n lieve pitbull in de VS nog de 84-jarige moeder van zijn bazin dood. Deze pitbull was al negen jaar hartstikke lief. Hij werd niet als vechthond gebruikt, hij was verwend, had zelfs zijn eigen kamer. Maar plots, geheel onverwachts, ging het knopje om....

Lees meer over het boek: Metro
 
Design by Tegenpitjes