dinsdag 7 september 2010

Columnist door pitbull aangevallen

dinsdag 7 september 2010
Een columnist van de Liverpool Confidential, Garry Neild, is enkele weken geleden aangevallen door een pitbull toen hij met zijn whippet aan het wandelen was.

Garry heeft op facebook al diverse incorrecte verslagen over het incident gelezen en vond dat het tijd werd om zijn versie van het verhaal te publiceren.

Garry was met zijn whippet aan het wandelen toen hij een vrouw van tussen de 40-50 jaar oud, met een pitbull tegenkwam. De vrouw zei dat haar pitbull niet van spelen hield, en dat hij aan de lijn zat. Dus Garry besloot door te lopen. Tijdens het passeren sprong de pitbull ineens omhoog en klampte zich vast aan de linker arm van Garry.

Toen de pitbull niet los liet besloot Garry zijn arm uit de bek van het monster te rukken. Toen hij naar zijn arm keek zag hij een hevig bloedende wond.


De eigenares van de pitbull zei dat ze een ambulance ging bellen en rende met haar pitbull naar haar auto, sprong erin, en reed hard weg. Garry bleef gewond en in shock achter.

Het park waar Garry aan het wandelen was, wordt met camera's bewaakt en de beveiliger die de aanval op de monitor had gezien, schoot Garry gelukkig direct te hulp. Garry moest enkele dagen in het ziekenhuis worden opgenomen vanwege ontstekingen en het gevaar voor bloedvergiftiging.

Garyy's oplossing voor het probleem met vechthonden: maak hondenparken verboden voor alle pitbull-achtige honden zonder muilkorf. Andere hondeneigenaren zullen zeer gemotiveerd zijn om de overtreders aan te geven. Indien de boetes voor overtreding hoog genoeg zijn kan het handhaven van de regel de gemeente geld opleveren.

Lees meer: liverpoolconfidential
 
Design by Tegenpitjes