woensdag 4 augustus 2010

Asielhond door staffy aangevallen

woensdag 4 augustus 2010
De Staffordshire bullterrier is de voorvader van de Amerikaanse Pitbull terrier en dat zie je terug in het gedrag. Speciaal gefokt om andere mensen hun honden te doden. In Engeland vormen ze een ware plaag. Bijna dagelijks lees je in de krant dat een Staffordshire bullterrier een hond heeft aangevallen.

Deze keer was het de beurt van Pepper, een asielhond.
Penny liep met Pepper en een andere hond te wandelen toen ze een echtpaar met een kinderwagen tegenkwamen die een aangelijnde Duitse Herder en een loslopende Staffy bij zich hadden. Ze passeerde veilig maar toen kwam de staffy toch ineens achter hun aan en nam Pepper te grazen. Hij beet Pepper in zijn poot. Penny schoot natuurlijk haar hond te hulp want de eigenaar van de staffy deed niets behalve zijn naam roepen. Penny en Pepper raakten beide gewond. De eigenares van de Staffy beweerde dat haar hond nooit andere honden aanviel en dat Pepper waarschijnlijk naar haar hond had gegromd.
Excuses werden niet aangeboden en Penny mocht de rekening van de dierenarts zelf betalen.

Het goede nieuws: Pepper zal haar poot waarschijnlijk niet kwijt raken.


De Staffy is over het algemeen wat kleiner en heeft een kortere neus dan de pitbull. Hij wordt ook wel "breedbekkikker" genoemd.  

Lees meer:
Warning_after_dog_is_mauled_by_Staffordshire_bull_terrier
 
Design by Tegenpitjes