maandag 21 juni 2010

Ambull valt asielmedewerker aan

maandag 21 juni 2010
Bonn, 16 juni 2010
Een asielmedewerker in Bonn is ernstig gewond geraakt toen een Amerikaanse buldog hem onverwachts aanviel.

René Plamper wilde Flicko zijn bak met eten geven toen het tot dan toe vreedzame dier hem naar de strot vloog. De totaal veraste Plamper kon zich maar net op tijd wegdraaien. Flicko beet hem toen maar in zijn kuit.

De asielmedewerkers slaagden er na enige tijd in om Flicko aan het hek vast te binden. De ernstig verwonde Plamper werd afgevoerd naar het ziekenhuis en Flicko werd, door een met spoed opgeroepen dierenarts, afgemaakt.

Flicko was in februari aan het asiel afgestaan nadat hij de zoon des huizes had gebeten. In plaats van hem in te laten slapen hadden zijn baasjes besloten het probleem maar door te schuiven naar het asiel. Barbara Töpfer, de directeur van het asiel, wees Plamper aan als vaste verzorger van Flicko. Plamper is een ervaren kracht en tijdens de wandelingen met Flicko had hij nooit gemerkt dat het dier abnormaal gedrag heeft. Flicko mocht dus herplaatst worden.

Een gezin met een vijf-jarig zoontje had eindelijk interesse getoond. Flicko was zó lief, het zoontje kon zelfs tennisballen uit zijn bek trekken. Ook tijdens de gezamenlijke wandelingen leek het een geschikte hond voor het gezin te zijn. Nu zijn ze volledig in shock - bijna hadden ze dit beest mee naar huis genomen!

Töpfer heeft geen idee waarom Flicko ineens flipte. Het moet volgens haar wel aan de socialisatie van het dier liggen want in het asiel gingen ze goed met hem om.

Tegenpitjes weet wel hoe het komt. De Amerikaanse Buldog is een pitbullachtige hond: onbetrouwbaar en niet geschikt als gezinshond.

Wanneer je een pitbull,  ambull of amstaff  uit het asiel haalt en hij valt je onverwachts aan dan hoef je niet op enige sympathie van de asielmedewerkers te rekenen. Die zijn er namelijk van overtuigd dat jíj iets met die hond hebt gedaan waardoor hij aanviel. Toen hij bij hun in het asiel zat was hij namelijk hartstikke lief en hebben ze nooit gemerkt dat hij agressief is. Het móet dus wel aan jou liggen.

general-anzeiger-bonn

kindvriendelijk Amerikaanse Buldog

de Amerikaanse Buldog is een pitbull
 
Design by Tegenpitjes