zondag 28 februari 2010

Jager schiet pitbull in tuin dood

zondag 28 februari 2010
24 februari, 2010 Feldback, Oostenrijk
Een jager in Oostenrijk heeft een pitbull die losliep in de tuin doodgeschoten omdat het beest een gevaar voor de openbare veiligheid zou zijn.
De jager zegt dat hij had aangebeld om te vragen of ze de pitbull aan de lijn wilden doen omdat de buren ongerust waren. Toen niemand de deur open deed schoot hij de pitbull dood.
De pitbull en een Amerikaanse Stafford waren van een vriend van de huiseigenaar en mochten van de mannen los in de tuin rennen. Nadat de hond was doodgeschoten renden de mannen het huis uit en ontstond er een vechtpartij met de jager.
De politie onderzoekt nog of de jager het recht had om de hond dood te schieten.

Sinds een rottweiler de baby van de eigenaar, een agent van de hondenbrigade, eind vorig jaar dood beet hebben de Oostenrijkers het helemaal gehad met gevaarlijke honden. Binnenkort komen er nieuwe regels. Mensen die bepaalde hondenrassen, waaronder pitbulls, willen houden zullen vanaf juli hiervoor een soort rijbewijs moeten halen.
Ondertussen dumpen Oostenrijkse eigenaren hun gevaarlijke honden in grote getale in het asiel. Nee, niet omdat ze dat rijbewijs niet willen of kunnen halen maar omdat ze tegenwoordig door iedereen met de nek aan worden gekeken.

Austrian Independent
 
Design by Tegenpitjes