dinsdag 6 oktober 2009

Herplaatsing pitbulls

dinsdag 6 oktober 2009
Toen de RAD vorig jaar juni werd opgeheven, zaten er nog pitbulls in asielen die onder de RAD in beslag waren genomen. Volgens een advertentie op dierenasiels.com is de dierenbescherming nog steeds op zoek naar nieuwe baasjes voor een aantal van deze pitbulls.
Nederland had zo'n medelijden met deze honden maar toch zijn er geen geschikte eigenaren voor ze te vinden en zitten ze nog steeds in die betonnen kerkers opgesloten - en dat terwijl ze daar juist zo agressief van worden.

www.dierenasiels.com
“Sinds juni 2008 is de Regeling agressieve dieren (kortweg RAD), waarin het verbod op het houden van pitbullachtige honden was opgenomen, niet meer van kracht. Sinds de regeling is afgeschaft, lijkt het aanbod van deze honden, o.a. in asielen, gestegen te zijn. De Dierenbescherming heeft zich over een aantal pitbullachtigen ontfermd en zoekt geschikte nieuwe eigenaren die zo’n hond een goede tweede kans willen en kunnen geven.”

Nog meer slecht nieuws: Ruby, de pitbull die door Martin Gaus werd getest en goed bevonden en daarna toch weer de fout in ging, wordt ook weer in de maatschappij losgelaten. (Nu.nl noemt dit beest nu ineens een bulterriƫr, dat zal wel een omissie zijn want het is een pitbullterriƫr.)
Nu.nl

En dan is er nog ene Cassandra via Marktplaats op zoek naar een nieuw baasje voor haar sterfert. Zij kan niet met honden maar loopt graag los in het bos waar jij je hond uitlaat:

Beschrijving
liefe sterfert wegens omstandigheden moet zij weg met pijn in mijn hart
zij is heel lief kan goed met kindren over weg.
ma zij kan niet met andre honden zij is zinelek zij is goed waaks
en zij kan wel met katten over weg.
zij mag graag in het bos lekker los loopen
zij is gek op zwemmen.
en zij vind het leuk om met takken te spellen.
ik hoop dat zij het goed krijgt weer.
en zij krijt de grote hounden mand mee met een grote honden kussen
groetjes van cassandra
 
Design by Tegenpitjes