vrijdag 30 oktober 2009

Ambulancebroeder maakt pitbull af

vrijdag 30 oktober 2009
19 oktober 2009 Melbourne
Eric was zijn twee kleine honden aan het uitlaten toen ze een pitbull tegenkwamen die direct aanviel. Eerst greep hij de grotere hond, Coco, bij zijn kop. Eric probeerde zijn hond te bevrijden en werd toen zelf in zijn hand gebeten. Vervolgens greep de pitbull de kleiner hond, Snowball, die bijna onmiddelijk overleed toen de pitbull haar heen en weer begon te schudden. Weer vocht Eric met de pitbull, maar toen hij probeerde om hem in een houtgreep te nemen klampte de pitbull zich in zijn hand vast.

Toen paramedicus Robert Voss arriveerde trof hij een scene aan zoals gewoonlijk na een ramp: angst en terreur. De pitbull had Eric nog steeds vast en wilde niet loslaten ondanks alle pogingen van de te hulp geschoten politie. De politie durfde de pitbull niet dood te schieten omdat ze bang waren dat ze omstanders zouden raken. Robert verdoofde de pitbull eerst en diende hem vervolgens een verlammende stof toe.

De pitbull had eerder die dag al een kat zwaar verwond, en een andere hond aangevallen waarbij de 10 jarige eigenaresse van die hond ook verwondingen opliep.

Volgens Dr Hugh Wirth, van de Australische dierenbescherming, zijn pitbull tijdbommen die op de juiste omstandigheden wachten voor ze ontploffen en zijn ze niet geschikt als huisdieren. Pitbulls zijn dodelijk omdat ze speciaal voor één doel zijn gefokt: het doden van andere honden.
“We hadden ze nooit in dit land toe moeten staan.”
Dr.Wirth wil dat de gemeentes in Victoria de regels, die er voor het houden van pitbulls bestaan, strenger gaan handhaven. Pitbulls moeten onvruchtbaar zijn gemaakt, mogen niet los, moeten in een escape-proof kennel worden gehouden, en er moet een bordje met een waarschuwing hangen.
 
Design by Tegenpitjes