woensdag 2 september 2009

Wat doen de buren vanavond?

woensdag 2 september 2009

De laatste weken hebben we een hoop goed nieuws over gearresteerde hondenvechters op de blog gepubliceerd. Dat er in de VS veel hondenvechters worden opgepakt is natuurlijk goed nieuws maar het is ook een teken dat de hondenvechterij daar veel voorkomt. Hoeveel hondenvechters zijn er in de VS? Omdat het verboden is zijn er geen exacte cijfers beschikbaar maar schattingen lopen uiteen van 50.000 tot 80.000 en zelfs meer.

Hondenvechters veroordeeld krijgen is vaak een kostbaar proces. Niet alleen vanwege de lang durende onderzoeken die nodig zijn om het bewijs te verzamelen maar ook omdat er grote aantallen in beslag genomen vechthonden moeten worden ondergebracht in asielen. En die moeten daar blijven totdat de eigenaar is veroordeeld. Dit heeft dan weer tot gevolg dat de asielen vol zitten en lieve, gezonde honden moeten worden afgemaakt omdat er geen plaats voor ze is. De pitbulls worden aan het einde van de rit meestal ook afgemaakt omdat ze te gevaarlijk zijn om te herplaatsen. Het kost de maatschappij een hoop geld en een hoop honden hun leven.


Vandaag nog even aandacht voor een Engelse hondenvechter.

Adio Clark werd veroordeeld voor dierenmishandeling omdat hij zijn huiskamer in een hondenvechtpit had veranderd. Onderstaande beelden kreeg de Engelse dierenbescherming in handen toen hij werd opgepakt.

Waarschuwing: als je last hebt van je bloeddruk kun je beter niet naar deze video kijken.
 
Design by Tegenpitjes