woensdag 23 september 2009

Kinderdagverblijf gebruikt als hondenvechtpit

woensdag 23 september 2009
23 september 2009
Chicago

De politie doet een inval bij een kinderdagverblijf en arresteert 3 hondenvechters en neemt 9 pitbulls in beslag waaronder verschillende die medische hulp nodig hadden.

Eén van de honden miste een oog, een ander had een gebroken poot, en bij weer ander waren de geslachtsdelen zwaar beschadigd. De verwondingen waren recent opgelopen.

De gewonde en zeer gevaarlijke vechthonden zaten op nog geen 3,5 meter afstand van het speeltuintje waar de kinderen op de schommels speelden. Op het moment van de inval waren er 10 kinderen aanwezig. In de garage achter het huis vond politie apparaten om vechthonden te trainen.

Volgens een van de buren ontsnapten de honden soms en renden ze los door de buurt. Het is niet bekend hoeveel slachtoffers de pitbulls onder de overige honden uit de buurt hebben gemaakt.

Tegenpitjes heeft het al eerder gezegd: hondenvechters vind je alle geledingen van de maatschappij. Rechters, politici, huisvrouwen, criminelen, politie-agenten, onderwijzers - allemaal kunnen het hondenvechters zijn.
Tip: het zijn mensen met pitbulls.

Pitbulls hebben verschillende aanvalstijlen. Zo zijn er lijnen, de zogenaamde borst-honden, die vooral de borst aanvallen, andere lijnen, de poot-honden, breken eerst de poten van hun tegenstander, en er zijn ook lijnen die er om bekend staan dat ze de geslachtsdelen afbijten. Dit gedrag is erfelijk, je hoeft het ze niet te leren.

Update 11 december 2009:

Martez Anderson, 38, en Lance Webb, 27, pleitte allebei schuldig. Ze werden veroordeeld voor hondenvechten. Anderson kreeg 2 jaar cel en Webb 18 maanden..

http://www.chicagobreakingnews.com
 
Design by Tegenpitjes