vrijdag 21 augustus 2009

Nog meer hondenvechters opgepakt

vrijdag 21 augustus 2009

9 juli 2009, Texas
De FBI deed in vijf staten tegelijk invallen en arresteerde 30 mensen en nam 350 pitbulls in beslag. In Panola County, Texas, werden 8 mensen opgepakt en 9 honden, voornamelijk pitbulls, in beslag genomen.


Volgens Richar Moore, assistent van de openbare aanklager, hebben de meeste mensen er geen idee van hoe wijdverbreid de hondenvechterij in Amerika is. Om hondenvechters op te pakken moeten agenten deze groepen infiltreren zodat ze bewijsmateriaal kunnen verzamelen. Dat is niet gemakkelijk vanwege het ondergrondse karakter van de hondenvechterij maar ook omdat het voor de agenten moeilijk is om naar die walgelijke hondengevechten te moeten kijken.


Dit keer waren de hondenvechters allemaal “middle class Americans”, mensen met banen en huizen. EĆ©ntje werkte zelfs als coach op een school. Allemaal pitbull-eigenaren die beweren dat ze hun pitbull alleen maar hebben omdat ze het zo'n mooie hond vinden. En dat ze absoluut tegen hondenvechten zijn.


Het is niet makkelijk om hondenvechters te herkennen, ze komen uit alle gelederen van de maatschappij. Het kunnen hangjongeren zijn, of zware criminelen, of oma's met vier kleinkinderen – je weet het niet, ze zitten overal. Het soort hond dat iemand bezit kan echter een aanwijzing zijn.
Als iemand een pitbull heeft is de kans dat hij zich met hondenvechten bezig houdt vele malen groter dan wanneer iemand een tekkel heeft.


Voor ondertiteling bij deze video klik je rechts onder in het scherm op het driehoekje, of kijk naar deze video met instructies
 
Design by Tegenpitjes